Dr. M. Tahir Soydal: Sıcak hava artık risk değerlendirmesine girmelidir
11:44Tuzla’da çakmak fabrikası alevlere teslim oldu
11:56KARDEMİR’de Stajyer Genç İş Kazasında Hayatını Kaybetti
10:41MASKİ Saha Personeline İSG Eğitimi
12:27Limanlarda İş Güvenliği Hayati Önem Taşıyor
23:16Niğde OSB’de Plastik Fabrikasında Yangın!
14:19Aliağa Nemport Limanı’nda Konteyner Yangını
13:44Sanayide "Çocuk İşçi" Tartışması: 8 Yaşındaki Çırak Tepki Çekti
12:56DeFacto'dan 'Küçülme' Kararı: 450 İşçi İşsiz Kaldı!
12:57Tekirdağ'da Kimyasal Kazana Düşen İşçi Hayatını Kaybetti
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, şantiye faaliyetlerinin dijital ortamda takip edilmesini sağlayacak yeni bir uygulamayı hayata geçirdiğini duyurdu.
31.12.2025 - 10:37
YAYINLANMA31.12.2025 - 10:37
GÜNCELLEME
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Şantiye-M” uygulamasıyla, şantiye şefleri işin ilerleyişini, günlük faaliyet raporlarını ve ekipman durumlarını dijital ortamda kayıt altına alacak. Uygulama sayesinde şantiye şeflerinin üstlendikleri işler anlık olarak takip edilebilecek.
e-Devlet sistemiyle entegre edilen uygulama, şantiyelerde yürütülen iş ve işlemlerin şeffaf, izlenebilir ve düzenli şekilde kayıt altına alınmasını amaçlıyor.
Açıklamada, “Şantiye-M” uygulamasının kullanımının 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren zorunlu olacağı bildirildi. Bakanlık, uygulamanın sahadaki işleyişi kolaylaştıracağı ve denetim süreçlerine katkı sağlayacağını vurguladı.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir