Ankara'da maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti 20 işçi yaralandı
12:362025 SGK verileri açıklandı: İş kazalarında artış devam ediyor
04:58Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: İsg harcamalarında kamu modeli geliyor!
11:44Tuzla’da çakmak fabrikası alevlere teslim oldu
11:56KARDEMİR’de Stajyer Genç İş Kazasında Hayatını Kaybetti
10:41MASKİ Saha Personeline İSG Eğitimi
12:27Limanlarda İş Güvenliği Hayati Önem Taşıyor
23:16Niğde OSB’de Plastik Fabrikasında Yangın!
14:19Aliağa Nemport Limanı’nda Konteyner Yangını
13:44Sanayide "Çocuk İşçi" Tartışması: 8 Yaşındaki Çırak Tepki Çekti
Eti Gıda fabrikasında çalışan yaklaşık 40 işçi, vardiya sırasında verilen balık yemeğinin ardından mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetleriyle hastanelere kaldırıldı.
28.03.2026 - 13:09
YAYINLANMA28.03.2026 - 13:09
GÜNCELLEME
Olayla ilgili inceleme başlatılırken, kesin zehirlenme nedeninin yapılacak tetkiklerin ardından netleşeceği bildirildi.
Edinilen bilgilere göre, fabrikada birinci vardiyada çalışan işçiler, akşam saatlerinde yedikleri balık yemeğinin ardından evlerine gittikten sonra rahatsızlandı. Ani mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetleri yaşayan işçiler, Eskişehir’deki çeşitli hastanelere başvurdu. Doktorların ilk değerlendirmesinde gıda zehirlenmesi ihtimali üzerinde durulduğu ve işçilere istirahat raporu verildiği öğrenildi.
İşçilerin aktardığına göre, fabrikada örgütlü bulunan Tekgıda-İş Sendikası olayın gıda zehirlenmesi olmadığını, basit bir enfeksiyon kaynaklı olabileceğini ifade etti. Bazı işçiler ise daha önce yemeklerle ilgili benzer sorunlar yaşandığını belirterek, yaşanan durumun kendileri açısından sürpriz olmadığını dile getirdi.
İşçiler, sendikanın sorumluluğu üzerinden atmaya çalıştığını öne sürdü.
Olayın ardından yetkililer tarafından inceleme başlatıldığı belirtilirken, işçiler yürütülen sürecin bağımsız olmadığını savunarak kapsamlı bir denetim yapılmasını talep etti. İşçiler, sağlıklarının korunması ve iş güvenliğinin sağlanması adına olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve benzer durumların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir