Fikret A. için adalet buluşmalarının ilki İzmir’de gerçekleşti
12:06Afşin-Elbistan Termik Santralinde Patlama Sonrası Yangın
09:38Ankara'da maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti 20 işçi yaralandı
12:362025 SGK verileri açıklandı: İş kazalarında artış devam ediyor
04:58Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: İsg harcamalarında kamu modeli geliyor!
11:44Tuzla’da çakmak fabrikası alevlere teslim oldu
Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bir kozmetik fabrikasında çıkan yangında 7 kişi hayatını kaybetti.
20.11.2025 - 11:23
YAYINLANMA20.11.2025 - 11:24
GÜNCELLEME
Yangından sağ kurtulan 49 yaşındaki Ayten Aras, yaşadığı dehşeti anlattı.
Aras, binada yangın merdiveni olmadığını ve tek girişin bulunduğunu belirterek, “Yangın merdiveni ya da acil çıkış kapısı olsaydı kendimizi kurtarırdık.Kimseye de bir şey olmazdı. Kapı ve cam olsaydı herkes kendini atardı, kendini çıkarırdı ama yoktu. O genç kızlar, o ablalar, onları hayatta unutamam. O ateş, o yangın, onların sesleri hep kulağımda. Diri diri yandılar. O kızlar bebek gibiydiler” dedi.
Patlamanın nedenini bilmediğini ifade eden Aras, “Elektrik mi patladı, kimyasal fazla karışım oldu mu bilmiyorum. Ateş bize hiç aman vermedi. Nasıl çıktım bilmiyorum, vücudumda komple yanık izleri var” diye konuştu.

Çalışma koşullarına da tepki gösteren Aras, fabrikada 20 kişinin çalıştığını ancak sadece 4 kişinin sigortalı olduğunu söyledi. “Hep milletin, öğrencilerin sırtından kazanıyordu. Fazla çalışınca mesai sayılmıyordu. Pazar günleri de 800, normal çalışma gününde de 800 lira alıyorduk. Sigorta da yoktu” ifadelerini kullandı.
Aras, yangın söndürme sistemi ve acil çıkış önlemlerinin bulunmadığını vurgulayarak, “Kolonya, parfüm, krem gibi ürünler yapıyorduk. Depo gibi bir yer, giriş bir tane başka yok. Yangın bir anda başladı, saniye sürmedi ve hepimizi etkisi altına aldı. İçim acıyor, psikolojim bozuldu” dedi.
Yangın, 8 Kasım’da Mimar Sinan Mahallesi’ndeki fabrikada çıktı. Olayda Tuğba Taşdemir (17), Nisanur Taşdemir (15), Cansu Esetoğlu (15), Hanım Gülek (52), Esma Gikan (31), Şengül Yılmaz (59) ve hastanede tedavisi süren Tuncay Yıldız yaşamını yitirdi. 7 kişi ise yaralandı. Olayla ilgili iş yeri sahibi K.O. ve 10 kişi daha gözaltına alındı.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir