2025 SGK verileri açıklandı: İş kazalarında artış devam ediyor
04:58Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: İsg harcamalarında kamu modeli geliyor!
11:44Tuzla’da çakmak fabrikası alevlere teslim oldu
11:56KARDEMİR’de Stajyer Genç İş Kazasında Hayatını Kaybetti
10:41MASKİ Saha Personeline İSG Eğitimi
12:27Limanlarda İş Güvenliği Hayati Önem Taşıyor
23:16Niğde OSB’de Plastik Fabrikasında Yangın!
14:19Aliağa Nemport Limanı’nda Konteyner Yangını
13:44Sanayide "Çocuk İşçi" Tartışması: 8 Yaşındaki Çırak Tepki Çekti
12:56DeFacto'dan 'Küçülme' Kararı: 450 İşçi İşsiz Kaldı!
Geçtiğimiz günlerde hazır giyim devi DeFacto, küçülme kararı alarak genel merkez ve depolarda çalışan yüzlerce işçiyi işten çıkardı!
04.09.2025 - 12:56
YAYINLANMA04.09.2025 - 12:56
GÜNCELLEME
Hazır giyim markası DeFacto, genel merkez ve depolarda çalışan yaklaşık 450 işçinin işine son verdi.
Şirket, bu kararı "küçülme" gerekçesiyle aldığını belirtti.
DeFacto'nun haziran ayında çalışanlarına getirdiği ofisten çalışma zorunluluğu, eylül ayında artırılacağı söylenmişti. Ancak birçok çalışan, bir akşam gelen telefonla işten çıkarıldıklarını öğrendi. Okul masrafları ve aile düzenlerini bu yeni sisteme göre ayarlayan çalışanlar, kararın ani oluşu nedeniyle zor durumda kaldıklarını ifade etti.
Şirkette 9,5 yıldır muhasebe uzmanı olarak çalışan bir çalışan, "Böyle bir plan varsa bir ay önceden söylense herkes kendini ayarlardı, şimdi okullar açılmış planlar masraflar yapılmışken boş damacana gibi pat diye kapının önüne koyulduk" dedi.
İşten çıkarma günü, şirketin genel merkeze gelen çalışanların bir araya gelmesini engellemeye çalıştığı belirtiliyor. Çalışanların üç kişiden fazla gruplar halinde toplanmasına izin verilmediği, şirket güvenliğine ek olarak dışarıdan güvenlik görevlileri getirildiği ve çalışanların ofis katlarına çıkışına engel olunduğu iddia edildi.
Bu toplu işten çıkarmalar, tekstil ve hazır giyim sektöründe artan istihdam kaybının da bir göstergesi. Sektörde yılın ilk yarısında 3 binden fazla şirketin kapandığı ve 56 bine yakın işçinin işsiz kaldığı biliniyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir