Fikret A. için adalet buluşmalarının ilki İzmir’de gerçekleşti
12:06Afşin-Elbistan Termik Santralinde Patlama Sonrası Yangın
09:38Ankara'da maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti 20 işçi yaralandı
12:362025 SGK verileri açıklandı: İş kazalarında artış devam ediyor
04:58Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: İsg harcamalarında kamu modeli geliyor!
11:44Tuzla’da çakmak fabrikası alevlere teslim oldu
Manisa’nın Soma ilçesindeki Soma Termik Santrali’nde çalışan işçiler, Toplu İş Sözleşmesi’nden doğan ücret farklarının ödenmemesi nedeniyle eylem yaptı.
03.01.2026 - 13:36
YAYINLANMA03.01.2026 - 13:36
GÜNCELLEME
Gece vardiyasında çalışan işçiler, vardiya çıkışında evlerine gitmeyerek santral önünde toplandı. İşçiler, TİS farklarının yatırılmamasını protesto ederken, gündüz vardiyasında çalışan işçilerin ise üretime devam ettiği öğrenildi.
İşçiler adına konuşan bir santral çalışanı, Temmuz ayında toplu iş sözleşmesinin yenilendiğini belirterek, “Sözleşmenin yenilenmesiyle birlikte yeni ücretler üzerinden ödeme almamız gerekiyordu. Ancak görüşmelerin uzaması nedeniyle farklar bugüne kadar ödenmedi. Dün hesaplarımıza bir miktar para yatırıldı ancak herhangi bir bordro paylaşılmadı. Yatırılan paranın neye karşılık geldiğini bilmiyoruz” dedi.
Sözleşmeden doğan farkların üç ayda ödenmesi yönünde bir teklif sunulduğunu aktaran işçi, “Bu teklifi kabul etmiyoruz. Farkların tek seferde ödenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Soma Termik Santrali’nin Konya Şeker (TORKU) bünyesinde faaliyet gösterdiğini dile getiren işçi, aynı şirkete ait Sivas Kangal Termik Santrali’nde çalışan işçilerin de sözleşme farklarının yatırılmaması nedeniyle bugün benzer bir eylem gerçekleştirdiğini söyledi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir