Fikret A. için adalet buluşmalarının ilki İzmir’de gerçekleşti
12:06Afşin-Elbistan Termik Santralinde Patlama Sonrası Yangın
09:38Ankara'da maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti 20 işçi yaralandı
12:362025 SGK verileri açıklandı: İş kazalarında artış devam ediyor
04:58Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: İsg harcamalarında kamu modeli geliyor!
11:44Tuzla’da çakmak fabrikası alevlere teslim oldu
Zonguldak’ta yerin 120 metre altında çalışan maden işçileri, ramazan ayının ilk sahurunu kömür üretiminde kullanılan ağaç direklerden kurdukları sofrada yaptı.
19.02.2026 - 09:23
YAYINLANMA19.02.2026 - 09:23
GÜNCELLEME
Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde özel bir şirket tarafından işletilen maden ocağında gece vardiyasında olan işçiler, sahur vaktinin yaklaşmasıyla ahşap direk ve kalaslardan masa kurarak yer altında oruç hazırlığı yaptı.

Baretlerinin ışığının aydınlattığı ocakta ilk sahurun heyecanını yaşayan işçiler, yanlarında getirdikleri domates, salatalık, soğan, biber, peynir, zeytin, konserve ve ekmeği kömür karası elleriyle paylaştı. Ailelerinden uzak, yerin metrelerce altında yapılan duanın ardından oruç için niyet eden işçiler, sahur sonrası mesailerine kaldıkları yerden devam etti.
Yaklaşık 15 yıldır maden işçisi olarak çalışan 45 yaşındaki Şener Zurnalı, çalışma şartlarının zorluğuna dikkat çekerek, yer altındaki sahurun kendilerini duygulandırdığını söyledi. Yer altının her zaman daha zor olduğunu ifade eden Zurnalı, “Yapacak bir şey yok, ekmek parası. Mecburen çalışıyoruz. Allah’a şükür bir ramazana daha ulaştık. İnşallah bayrama da ermeyi nasip eder” dedi.
İlk sahuru ailelerinden ayrı geçirmenin burukluğunu yaşadıklarını belirten Zurnalı, “Evden ne getirdiysek burada paylaşıp birlikte yiyoruz. Sahurdan sonra işimize devam ediyoruz” diye konuştu.

12 yıldır maden işçisi olan 46 yaşındaki Selahattin Ordu da yerin 120 metre altına indiklerinde dış dünyayla bağlarının koptuğunu belirtti. Şartların ağır olduğunu ifade eden Ordu, “Bir ramazan ayına daha ulaştık. Arkadaşlarla birlikte ilk sahurumuzu yaptık. Ailemiz ön planda ama burada da bir aile gibiyiz. Birbirimize destek oluyoruz. Buruk oluyor ama ailemizin geçimi için bu şartları kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Uzmanlar, özellikle yer altı gibi yüksek riskli iş kollarında ramazan döneminde vardiya planlamasının ve çalışan sağlığının yakından takip edilmesinin önemine dikkat çekiyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir