Ankara'da maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti 20 işçi yaralandı
12:362025 SGK verileri açıklandı: İş kazalarında artış devam ediyor
04:58Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: İsg harcamalarında kamu modeli geliyor!
11:44Tuzla’da çakmak fabrikası alevlere teslim oldu
11:56KARDEMİR’de Stajyer Genç İş Kazasında Hayatını Kaybetti
10:41MASKİ Saha Personeline İSG Eğitimi
12:27Limanlarda İş Güvenliği Hayati Önem Taşıyor
23:16Niğde OSB’de Plastik Fabrikasında Yangın!
14:19Aliağa Nemport Limanı’nda Konteyner Yangını
13:44Sanayide "Çocuk İşçi" Tartışması: 8 Yaşındaki Çırak Tepki Çekti
Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin yaşamını yitirdiği, 137 kişinin yaralandığı Grand Kartal Otel yangınına ilişkin davanın üçüncü duruşması başladı.
27.10.2025 - 12:04
YAYINLANMA27.10.2025 - 12:04
GÜNCELLEME
Aralarında otel sahipleri ve belediye görevlilerinin de bulunduğu 20’si tutuklu, 32 sanığın yargılandığı dava, Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, özel olarak hazırlanan Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu’nda görülüyor.
Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, yangında yaralanan bazı kişiler, hayatını kaybedenlerin yakınları ile taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanıklar salona getirildiği sırada bazı müştekiler tepki gösterdi. Salonun çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, yerleşke etrafındaki cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.
Duruşma, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayıt altına alınıyor. Bu celsede tarafların, savcılık mütalaasına karşı esas hakkındaki beyanlarını sunmaları bekleniyor.

21 Ocak’ta Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetmiş, 137 kişi yaralanmıştı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan 98 sayfalık iddianamede, otel sahipleri, yöneticiler ve bazı kamu görevlileri hakkında ağır cezalar talep edildi.
Otel sahipleri Halit Ergül, Emine Murtezaoğlu Ergül, Ceyda Hacıbekiroğlu, Elif Aras, Emir Aras, otel yöneticileri ve belediye görevlileri dâhil toplam 32 kişi sanık olarak yer alıyor. Bu kişilerden 20’si tutuklu bulunuyor.
Savcılık, bazı sanıklar hakkında 78 kez “olası kastla öldürme” ve “olası kastla kasten yaralama” suçlarından 1998’er yıla kadar hapis cezası talep etti.

İlk duruşmanın ardından mahkemeye sunulan mütalaada; otel sahibi Halit Ergül, şirket genel müdürü Emir Aras, Gazelle Otel Genel Müdürü Ahmet Demir ve muhasebe müdürü Kadir Özdemir hakkında 1950’şer yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Ayrıca Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun ve itfaiye eri İrfan Acar için de benzer suçlardan 1950 yılın üzerinde hapis cezası istendi.
Diğer sanıklar için ise “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilirken, bazı kamu görevlileri için 2 ila 15 yıl arasında değişen cezalar istendi. Mutfak personeli Enver Öztürk hakkında ise beraat talebi yer aldı.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir