Ankara'da maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti 20 işçi yaralandı
12:362025 SGK verileri açıklandı: İş kazalarında artış devam ediyor
04:58Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: İsg harcamalarında kamu modeli geliyor!
11:44Tuzla’da çakmak fabrikası alevlere teslim oldu
11:56KARDEMİR’de Stajyer Genç İş Kazasında Hayatını Kaybetti
10:41MASKİ Saha Personeline İSG Eğitimi
12:27Limanlarda İş Güvenliği Hayati Önem Taşıyor
23:16Niğde OSB’de Plastik Fabrikasında Yangın!
14:19Aliağa Nemport Limanı’nda Konteyner Yangını
13:44Sanayide "Çocuk İşçi" Tartışması: 8 Yaşındaki Çırak Tepki Çekti
Kocaeli Dilovası'nda parfüm imalathanesinde çıkan ve 3’ü çocuk 7 işçinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin davanın dördüncü gün duruşması devam ediyor.
27.03.2026 - 15:18
YAYINLANMA27.03.2026 - 15:18
GÜNCELLEME
Duruşmada iddia makamı, dosyadaki mevcut durum ve delil durumu dikkate alınarak tutuklu sanıkların tutukluluk halinin sürdürülmesini talep etti.
Duruşmada katılan tarafın talebi üzerine tanık olarak dinlenen Engin Aras, sanıklardan biriyle iş görüşmesi yaptığını ve işletmede karar mekanizmasının farklı kişilerde olduğunu öğrendiğini söyledi. Nakliye işi yaptığını belirten Aras, işletmede yapılan denetimler sırasında çalışanların dışarı çıkarıldığını ve bu süreçte bekledikleri sürelerin ücretlerinden kesinti yapıldığını ifade etti.
Aras ayrıca zabıta denetimlerinin usulüne uygun yapılmadığını öne sürerek, denetimlerde işletmeden ürün alındığının çevrede bilindiğini dile getirdi.

Tanık Aras, fabrikanın faaliyetlerinin çevrede uzun süredir bilindiğini ve mahalle sakinlerinin işletmeyle ilgili çeşitli şikâyetlerde bulunduğunu belirtti. Olay sonrası bölgede fabrikanın gerçek sahibine ilişkin farklı iddiaların konuşulduğunu da ifade eden Aras, işletmenin arkasında başka isimlerin olabileceğinin öne sürüldüğünü aktardı.
Duruşmada söz alan müşteki avukatları, sanıkların son bir yıla ait banka hesap hareketleri ile araç kayıtlarının detaylı şekilde incelenmesini talep etti.
Avukatlar ayrıca, dosyada adı geçen bazı kişilerin tahliye edilmesi halinde delillerin karartılabileceği riskine dikkat çekerek tutukluluk halinin devam etmesi gerektiğini savundu. Bunun yanında, olayın meydana geldiği işletmede bazı büyük markalar adına fason üretim yapılıp yapılmadığının araştırılması için ilgili şirketlere resmi yazı gönderilmesi talebi de mahkemeye sunuldu.
İddia makamı, dosyadaki mevcut deliller ve soruşturmanın geldiği aşama dikkate alındığında tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamının uygun olacağı yönünde görüş bildirdi.
Mahkemenin ara kararını ilerleyen saatlerde açıklaması bekleniyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir