Ankara'da maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti 20 işçi yaralandı
12:362025 SGK verileri açıklandı: İş kazalarında artış devam ediyor
04:58Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: İsg harcamalarında kamu modeli geliyor!
11:44Tuzla’da çakmak fabrikası alevlere teslim oldu
11:56KARDEMİR’de Stajyer Genç İş Kazasında Hayatını Kaybetti
10:41MASKİ Saha Personeline İSG Eğitimi
12:27Limanlarda İş Güvenliği Hayati Önem Taşıyor
23:16Niğde OSB’de Plastik Fabrikasında Yangın!
14:19Aliağa Nemport Limanı’nda Konteyner Yangını
13:44Sanayide "Çocuk İşçi" Tartışması: 8 Yaşındaki Çırak Tepki Çekti
Ağaç AŞ işçileri, “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle işten çıkarılmalarının 114’üncü gününde Saraçhane’de direnişi sürdürdü. Süresiz açlık grevine başlayan işçilerden biri yüksek tansiyon ve nabız nedeniyle hastaneye kaldırıldı.
21.08.2026 - 01:51
YAYINLANMA21.08.2026 - 16:52
GÜNCELLEME
“Güvenlik soruşturması” gerekçe gösterilerek işten çıkarılan işçiler, işe iade talebiyle sürdürdükleri direnişin 114’üncü gününde Saraçhane’de bir araya geldi. Açlık grevini süresiz hale getiren işçilerden biri yüksek tansiyon ve nabız nedeniyle hastaneye kaldırıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve iştiraki İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ bünyesinde çalışırken “güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması” gerekçesiyle işten çıkarılan işçilerin Saraçhane’de başlattığı direniş 114’üncü gününde devam ediyor. İstanbul genelindeki park, koru, refüj, kavşak ve fidanlıklarda yeşil alan, bitki üretimi ve peyzaj hizmetlerinde çalışan işçiler, işe iade taleplerinin karşılanmasını istiyor.
Yıllarca İBB ve Ağaç A.Ş. bünyesinde çalıştıklarını belirten işçiler, 6 yılın ardından “güvenlik soruşturması” gerekçesiyle işten çıkarılmalarına tepki gösterdi. İşçiler, yaşananların haksız ve hukuksuz olduğunu vurgulayarak, “Biz gerçekten güvenlik tehdidi olsaydık 6 yıl bu kurumda nasıl çalıştık?” diye sordu.
İşçiler, işten çıkarılmalarının ardından başlattıkları direnişte 114 gündür yetkililerden somut bir çözüm beklediklerini ifade etti. Kamuoyuna Saraçhane’deki direnişe destek verme ve yaşananları görünür kılma çağrısı yapan işçiler, işe dönüş taleplerinin karşılanmasını istedi.
Saraçhane’de bekleyişlerini sürdüren işçiler, “İşçiler burada, Nuri Başkan nerede?” sloganıyla İBB’ye. Eylem sırasında “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız!” sloganı atan işçiler, haklarını elde edene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.
İşçiler, taleplerinin karşılanmaması durumunda mücadeleye devam edeceklerini “Bize ekmek yoksa size huzur yok!” sözleriyle ifade etti.
Direnişlerini daha önce süreli açlık greviyle sürdüren işçiler, açlık grevini dünden itibaren süresiz hale getirdi. Eylemin 11’inci gününde işçilerden biri yüksek tansiyon ve yüksek nabız nedeniyle İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesime kaldırıldı. Sağlık durumlarına rağmen eylemlerini sürdüren işçiler, işe iade talepleri karşılanana ve yaşadıkları soruna somut bir çözüm bulunana kadar Saraçhane’de mücadelelerini sürdüreceklerini belirtiyor.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir