x


x
x

2026 ocak zamlı sosyal yardım tutarları tartışma yarattı


2026 yılı Ocak ayı itibarıyla açıklanan memur sosyal yardım tutarları, kamuoyuna “Aile Yılı” vurgusuyla sunulan politikalar kapsamında değerlendirildi.

bilalcakmak

bilalcakmak

EDİTÖR

06.01.2026 - 13:36

YAYINLANMA

06.01.2026 - 13:36

GÜNCELLEME
2026 ocak zamlı sosyal yardım tutarları tartışma yarattı

2026 ocak zamlı sosyal yardım tutarları tartışma yarattı

Ancak açıklanan rakamların, aileleri ekonomik olarak güçlendirmekten uzak olduğu ve teşvik edici nitelik taşımadığı yönünde eleştiriler gündeme geldi.

“Yardımlar artan yaşam maliyetleri karşısında yetersiz”

Memur eş yardımı, çocuk yardımları ve sendika yardımı gibi kalemlerin; artan enflasyon, barınma, gıda, eğitim ve çocuk bakım giderleri karşısında sembolik düzeyde kaldığı ifade edildi. Özellikle çocuk yardımlarında yaşa göre yapılan ayrımın, çocuk yetiştirmenin gerçek maliyetleriyle örtüşmediği vurgulandı.

Açıklamada, bir çocuğun yalnızca temel ihtiyaçları dikkate alındığında dahi belirlenen tutarların aile bütçesine anlamlı bir katkı sağlamadığının açık olduğu belirtildi.

“Aile Yılı” söylemi ile uygulama arasında uyum yok

“Aile Yılı” yaklaşımının; aile kurmayı kolaylaştırmayı, çocuk sahibi olmayı teşvik etmeyi ve mevcut aileleri ekonomik olarak güçlendirmeyi hedeflemesi gerektiğine dikkat çekildi. Ancak açıklanan sosyal yardım tutarlarının bu hedeflerin hiçbirine gerçek anlamda hizmet etmediği ifade edildi.

HEKİMSEN’den sosyal yardımlar için çağrı

HEKİMSEN tarafından yapılan değerlendirmede, sosyal yardımların güncel ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Aile Yılı söyleminin, somut ve güçlü rakamlarla desteklenmesi gerektiği,

  • Sosyal yardım tutarlarının güncel yaşam maliyetlerine göre yeniden belirlenmesi gerektiği,

  • Eş ve çocuk yardımlarının gerçekçi, sürdürülebilir ve teşvik edici hale getirilmesinin zorunlu olduğu ifade edildi.

“Aileyi güçlendirmek toplumsal bir zorunluluk”

Açıklamanın sonunda, aileyi güçlendirmenin bir tercih değil, toplumsal bir zorunluluk haline geldiği vurgulanarak, mevcut sosyal yardım politikalarının bu doğrultuda yeniden ele alınması gerektiği kaydedildi.

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (0 Yorum)
Yorum Sıralaması:

Benzer Haberler




next
Eğitim Yaşam Çevre Tarım Bursa Gunlugu Asayiş Dünya Resmi İlanlar Siyaset
Anasayfa Kategoriler YOUTUBE
ÜYE VE KÖŞE YAZARI GİRİŞİ
GİRİŞ BAŞARILI YÖNLENDİRİLİYOR
GİRİŞ BAŞARISIZ !