Ankara'da maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti 20 işçi yaralandı
12:362025 SGK verileri açıklandı: İş kazalarında artış devam ediyor
04:58Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: İsg harcamalarında kamu modeli geliyor!
11:44Tuzla’da çakmak fabrikası alevlere teslim oldu
11:56KARDEMİR’de Stajyer Genç İş Kazasında Hayatını Kaybetti
10:41MASKİ Saha Personeline İSG Eğitimi
12:27Limanlarda İş Güvenliği Hayati Önem Taşıyor
23:16Niğde OSB’de Plastik Fabrikasında Yangın!
14:19Aliağa Nemport Limanı’nda Konteyner Yangını
13:44Sanayide "Çocuk İşçi" Tartışması: 8 Yaşındaki Çırak Tepki Çekti
2025-2026 eğitim öğretim yılı bugün başladı.
08.09.2025 - 09:00
YAYINLANMA08.09.2025 - 09:00
GÜNCELLEME
2025-2026 eğitim öğretim yılı bugün başladı.
Yaklaşık 20 milyon öğrenci, üç aylık yaz tatilinin ardından yeniden sınıflara dönerken, okullarda hazırlıklar da tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz dağıtılan ders kitapları sıralardaki yerini aldı.
Bu yıl kitapların içeriği güncellenirken, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında hazırlanan yeni müfredat genişletildi. Geçtiğimiz yıl okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanan model, bu dönemden itibaren 2, 6 ve 10. sınıfları da kapsayacak.
Ders kitaplarının arkasına eklenen karekodlarla öğrenciler, animasyon, simülasyon, artırılmış gerçeklik ve yapay zekâ destekli içeriklere ulaşabilecek. Böylece öğrenme süreci daha interaktif hale gelecek.
Yeni dönemde bir başka yenilik ise yeniden forma zorunluluğu oldu. Okul formaları üzerinde herhangi bir marka veya logo bulunmayacak. Ayrıca belirlenen forma dört yıl boyunca kullanılacak ve bu süre içinde değiştirilmeyecek.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir