Gündem > Sivas'ta Toprak Altında Kalan İşçiyi Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Sivas'ta Toprak Altında Kalan İşçiyi Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Sivas'ın Divriği ilçesinde, Fimar adlı şirkete ait demir madeninde dün meydana gelen göçük sonrası toprak altında kalan işçiyi kurtarma çalışmaları, toprak kayması riski nedeniyle ara verilmesinin ardından yeniden hız kazandı.

Olay, dün (Pazartesi) saat 16.30 sularında Divriği'ye bağlı Çaltı köyü mevkiinde bulunan maden ocağında yaşandı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle oluşan göçükte, sahada görevli olan S.Y. (66) isimli işçi toprak altında kaldı.

Göçüğün ardından madende bulunan diğer işçilerin durumu bildirmesi üzerine bölgeye hızla sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, toprak altında kalan S.Y.'ye ulaşmak için hemen çalışma başlattı.

Sivas'ta Toprak Altında Kalan İşçiyi Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Çalışmalar toprak kayması nedeniyle durdurulmuştu

Ancak, maden sahasında devam eden toprak kayması riski nedeniyle arama-kurtarma çalışmalarına geçici olarak ara verilmek zorunda kalındı.

Günün ilk ışıklarıyla tekrar başladı

Durdurulan çalışmalar, günün ilk ışıklarıyla birlikte İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin de yoğun çabalarıyla tekrar başladı. Ekipler, toprak kayması tehlikesine rağmen, göçük altında kalan işçiye ulaşmak ve onu kurtarmak için bölgede aralıksız bir mücadele veriyor.