P&G işçilerinden tel örgülü protesto: "Bizi görmezden gelemezsiniz"
İşçiler, seslerini duyurmak amacıyla iş kıyafetlerini fabrikanın çevresindeki tel örgülere astı.
Lastik-İş Sendikası üyesi işçiler, yaklaşık beş buçuk aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle 12 Mayıs'ta greve çıktı. Deterjan ve likit üretim tesislerinde çalışan 85 işçi, üretimi durdurarak fabrika önünde nöbet tutmaya başladı. İşçiler, işveren tarafından sunulan ücret teklifinin beklentilerin çok altında kaldığını belirtiyor. Teklif kapsamında ilk altı ay için yüzde 5 zam, sonraki dönemler için ise enflasyonun yüzde 40'ı oranında artış öngörüldüğü ifade edildi.
İş kıyafetlerini tel örgülere astılar
Grev sürecinde yeni bir eylem gerçekleştiren işçiler, iş kıyafetlerini fabrikanın çevresindeki tel örgülere asarak taleplerine dikkat çekti. Eylemle birlikte işçiler, "Bizi görmezden gelemezsiniz" mesajı verdi.
İş yeri temsilcileri İlke Aydın ve Ceyhun Kara, ekonomik koşulların her geçen gün ağırlaştığını belirterek, çalışanların alım gücünün giderek düştüğünü ifade etti.
“İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz”
Temsilciler yaptıkları açıklamada, mücadelelerinin yalnızca kendi hakları için değil, tüm emekçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla sürdürüldüğünü vurguladı. İş kıyafetlerini tel örgülere asma kararının sembolik bir anlam taşıdığını belirten temsilciler, fabrikanın bugünkü konumuna çalışanların emeğiyle ulaştığını ifade ederek, emekçilerin taleplerinin dikkate alınmasını istedi.
P&G işçileri, insanca yaşam koşulları sağlayacak bir ücret artışı sağlanıncaya kadar grev ve eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını belirtti.