Kırıkkale Üniversitesi’nde öğrencilere asbest farkındalık eğitimi
Eğitim, Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) ve İş Sağlığı ve Güvenliği Federasyonu (İSAF) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari tarafından verildi.
Gerçekleştirilen eğitimde, asbestin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri, yapı sektöründe karşılaşılabilecek riskler ve güvenli söküm süreçleri hakkında öğrencilere kapsamlı bilgiler aktarıldı. Özellikle inşaat mühendisliği alanında görev alacak genç mühendislerin asbest konusunda bilinçli olmasının, iş güvenliği ve halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Katkı sunan akademisyenlere teşekkür
Eğitim programının ardından Mehmet Şeyhmus Ensari, Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Lüy’e, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Yıldız’a, öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Doğan’a ve programa katılım sağlayan öğrencilere teşekkür etti.

Ensari’ye teşekkür sertifikası takdim edildi
Program sonunda Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Lüy tarafından Mehmet Şeyhmus Ensari’ye teşekkür sertifikası takdim edildi. Ensari, inşaat mühendisliği öğrencilerinin asbest farkındalığının artırılmasının gelecek nesillerin korunması ve toplum sağlığının güvence altına alınması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.